Albin Kurti pas fitorës së quditshme, për mes sistemit zgjedhor shumë të ëndërruar për subjekte tjëra, pra sistemi një antar një votë si shkalla më e lartë e demokracisë për zgjedhje, por  mjerisht, që në start formalisht u aplikua ky lloj sistemi zgjedhor si kompromentim i kësajë vlere demokratike ! ai, pra z. Kurti krejt pa kontrollë tha :

 ,, Patëm disa dorëhqje aktivistësh të Lëvizjës VV“!!! 

Kjo për mua ishte një alarm për të besuar se ky, pra Albini nuk pranon staf as politikëbërës të Lëvizjës pos vehtën e tij, e thëmë këtë nga vet fakti se, gjithë të dorëhequrit nuk ishin thjesht vetëm aktivist siq tha ai por gjithë bashkë ishin truri i Lëvizjës VV.

Aktivist të thjesht, ende vazhdojn të trajtohën ata, vetëm në kokën e z. Kurti i cili përfundimisht vazhdon të konsideron se, si i vetëm është truri dhe gjithë tjerët vetëm aktivist në LVV e jo më shumë !!!

Tani vetvetiu shtrohet pyetja : A mund të ja del kështu Albini apo ka projekte në marrveshje të bashkimit më pjesë të PDK-së pas ndarjës eventuale tër sajë dhe ndonjë subjekti tjetër ?

Sistemin më me vlera për zgjedhje, një antar një votë e kompromentoj dhe e beri të frikshëm për demokracin e tipit Ballkanik. Jo keqperdorim i befasueshëm në politikën shqiptare ky, tashmë po deshmojm dhe vite më radhë perjetojm se, në politikë flasim mirë dhe veprojm të kundertën ! Kjo e keqe në politikë ka një emër, ata të cilët merren më studimin e praktikave kundër teorive të vetvehtës, e dinë çfarë do të thotë kjo.

Albinin do ta uroja për fitorën e tij pa dallim mënyerës si u zgjedh vetëm nese i kthehën të dorëhequrit si dhe kushtëzohet veprimi i tij në kundërshtim më atë çfarë thot e flet. Ndoshta kështu do mbetëm i vonuar apo i pa stimular më vullnet e guxim për ta uruar Albinin ?

Unë kam pritur që Albini të reflektoj më ndryshe nga gjithë çfarë i ndodhi Lëvizjës VV. Turmat masive në rrugë pa trurin e përbashkët në organizatë, unë ka vite që kur nuk po e përballoj ditë, kjo për mua është bërë frikë nga individi ilegal mes turmave ku nuk ka tru për ta zbuluar e penguar të keqën e atyre të cilët kurr nuk veprojn ashtu siq thojnë.

Unë po pres edhe pak kohë me shpresë në kthesa dhe nuk po i thëm të gjitha çfarë kamë për të thënë më fakte e dëshmi krejt nga arkivi im.

Luzern 23.01.2018
Xun Çetta

Komentet në facebook:

Hajredin Muja : O XUN CETTA, VV ESHTE ME TEPER NJE ILUZION SE NJE REALITET. AJO ESHTE E DEHUR DHE E PERVETESUAR SIMBAS CDO REALITETI IREALIST...KA MARR PER SIPER DISA PERGJEGJESI TE CILAT NUK MUND T'I VLEJNE GJITHKUJ...
Hajredin Muja : KA MARR DISA PERGJEGJESI TE CILAT NUK MUND TI VLEJNE ASKUJT…

Xun Çetta : Hajredin i nderuar, edhe punët dhe pergjegjësit të cilat i hyjn në punë dhe perfiton prej tyre bash çdokush si miku ashtu armiku nuk janë bash për duartrokitje. Pastaj nuk besoj se ka marr pergjegjësi krye në vehte se edhe ashtu do ta akceptoja dhe pranoja disi më defekte dhe më mundësi riparimi por e keqja është se dikush nga jasht LVV-s, i mbush mendjën për tjetrin dhe pa asnjë element dyshimi kryen punën e eliminimit më porosi. Këtë dobësi e kam provuar dhe e deshmoj unë edhe pse jo anëtar e LVV-s por në një bashkëpunim më perkushtim për kohën kur LVV kishte nevojë më shumë se asnjëherë. Pra mos nxito se nuk është fjala në ato pergjegjsi në të cilat mendon ti i nderuar

Hajredin Muja :  KOSOVA ESHTE FUTUR NE KTHETRAT E KASAPIT, VV

Hajredin Muja : VV NUK ESHTE NE GJENDJE TE PERPAROJ; AS TE VENDOS PER ASGJE, PARA NJE BANDE SHTETRORE TE PREFEKSIONUAR NE GJENIALITETIN ME TE PERSOSUR TE LIGESISE...KOSOVA KA NJE GJENIALITET LIGESIE QE ASKUSH PER DISA DEKADA NUK MUND TA VE NE POZITA TE PALAKMUESHME, PER TA NXJERR NGA BINARET E SE KEQES, NUK DUHET TE KEMI ASPAK SHPRES NESE VETEDIA E TRURIT E KAP KETE MONSTRUOZITET...

Hajredin Muja :  KOSUVA ESHTE E PUSHTUAR, TASHME PERFUNDIMISHT NGA VETVETJA; KOSOVA GJITHMON KA QENE E DESTINUAR PER TU PUSHTUAR DHE PER TU CLIRUAR; DHE NGA TE TJERET KA ARRITUR DISI NDONJE CLIRIM GJYSMAK; PUSHTIMI I VETVETES NGA VETVETJA ESHTE PUSHTIMI ME I ASHPER QE TASHME KOSOVA ESHTE PUSHTUAR :

AJO TASHME NUK KA ASNJE SHPRESE PER TE PERCAKTUAR VETVETEN NGA PUSHTUESIT E VETVETES: KOSOVA PA LUFT ME VETVETEN DHE TARAFET E PUSHTIMIT NGA VETVETJA NUK EGZISTON REALISHT... PUSHTIMI I VETVETES ESHTE PUSHTIMI ME I RREZIKSHEM I CFARDO LLOJ PUSHTIMI DHE ME TE ASHPER QE MUND TE EGZISTOJ...NE JEMI TASHME PERJETESISHT TE PUSHTUAR.

Xun Çetta : A e ke Violinë diku dhe a ke tela për të të lutëm Hajredin, jo violinë tjetër por pikërisht atë të 81-tës ?

Hajredin Muja : E KAM TE PRISHR NE PODRUM ESHTE E SHKATERRUAR POR ENDE E GJALL. E SHIKOJ NDONJEHER ME NOSTALGJI,

Hajredin Muja : NGA JETA IME VETEM AJO ME KA SHPETUAR; FALEMINDERIT QE MA KUJTOVE SE E KISHA HARRUAR FARE

Xun Çetta : Vetëm ajo të paska mbetur !, po të funksiononte Lëvizja Kombëtare ashtu si e kishim menduar, ajo violinë pas pak hetimeve të zgjeruara do të ishte shpallur për muze dhe më një pagë bukur të mirë Hajredinë, por ja se pasi shkuan punët kështu si më keq, jo violina e 1981-tës po as patericat dhe as protezat e invalidve të luftës së shejt të UÇK-së nuk po bëjnë pershtypje tek mendjet e qoroditura dhe më kaq veteran pa i pergjithsuar, shumë prej tyre as që e dishin se po bëhej luftë. 
Do ta bëjm shumë më mirë se që është por qetsohu dhe futja një gjum se ora po don 24 Hajredin djali. Natën e murë dhe gjumë të qetë

Hajredin Muja : NATEN

Xun Çetta :  Edhe më të mirë