Kurr në histori, nuk patem dhe nuk kemi as sot lidership e as lider të kompletuar 100% konformë situatave dhe në veprim konformë  mundësive të dhena për të vepruar e jo neglizhuar. Për dallim nga gjithë lideret dhe gjitha kohët e shekullit tonë, ish Presidenti Dr. Ibragim Rugova ishte dhe vazhdon të mbetet më i kompletuari dhe më i pa epuri madje konsistent i denj i qellimit tonë kombëtar. Nuk dua të më merret dhe keqinterpretohet kjo se gjoja jam i pa kënaqur më të gjithë dhe kundër të gjithve !!! Jo, unë vlerësoj liderin aq sa ma mbush mendjën dhe e vërej rezistimin e tij më vetëdije të plotë i bindur se nuk po ka si të veproj ndryshe.

Ngjarjët politike normalisht se nganjëherë edhe mund të marrin ndryshe dhe të qesin prej loje për momentin por, shpejt del e verteta se kush kishte të drejt e kush jo.  Rugova, jo krejt pa deshtime kur krahasohët më krejt çfarë kaluam dhe perjetuam deri këtu ku jemi, natyrshëm do del si njëri më i duhur dhe i kohës për Kosovën.

Unë rrallë shkruaj dhe siq e kam thënë, jam në permbledhje të gjitha ngjarjeve ku emri i z. Rugova do dal mundësisht krejt origjinal, ai që ishte edhe do mbetet, veqse figurë pozitive, quditërisht sa më të zinj politikaj të sotëm aq më i bardhë do dal Rugova. Të mos harrohet emri tij. LAVDI

Luzern 22.01.2018
Xun Çetta