Rishqyrtimi dhe anulimi i Logos së plaqkitur nga të tjerët për ta festuar 10 vjetrin e pavarësimit të Kosovës si dhe miratimi i ligjit për gjuhën Shqipe në trojet e tona në Maqedoni, janë dy suksese të mëdha politike këto të cilat na bëjn ti ringjallim shpresat se kthesat e reja po fillojn.

Për mua nuk kishte si të ndodh ndryshe që kur kam lexuar dhe më vemendje percjellur situatën politike në Maqedoni, nese nuk gaboj diku në mes të korrikut 2017 kur gjitha subjektet politike Shqiptare u bënë një dhe kushtëzuan më një deklaratë të perbashkët ku thuhej se, Nese nuk aprivohet ligji për gjuhën shpipe në Maqedoni, ligj ky i cili po përgatitej më të shpejt, ata do ta kërkonin një mocion mosbesimi për qeverinë e z, Zoran Zaev. Kjo ishte ajo e cila i mungonte faktorit politik Shqiptar në Maqedoni pa dallim aleancave tyre më subjektet politike Maqedonase...

Ashtu siq e kam pritur këtë sukses për ligjin mbi gjuhën Shqipe, po ashtu isha i sigurt edhe në rishqyrtimin dhe anulimin e Logos plagjiturë më të cilën po rrezikonim të dalim faqezinj në këtë 10 vjeror të pavarsimit të vendit tonë. Nisur nga kjo, jo i pa sigurt në rishqyrtim dhe anulim të Logos, tashmë të braktisur si më e keqja jonë , unë që në momentin e parë kam reagur dhe e kam marr si punë të kryer se kjo nuk ka si të jetë pjesë e asajë dite festive nëse do të ndiejm taman festë.

Luzern 12.01.2018

Xun Çetta