Gjitha krimët mbi njerëzimin janë të denueshme por jo pak ka edhe krime legole të mbështjellura më paketa ligjore të cilat rregullisht bëjn krim mbi njerëzimin dhe i shpetojn denimit për krimet e tyre çfarë bëjn.

Fukarënj në kokë dhe shpirt kriminelësh janë gjithëata agjent të këtyre sigurimeve, të cilët më vetëdije perfitimesh, e perseris, të cilët më vetëdije perfitimesh në demë të tjetrit, quditrisht në bashkëpunim më gjitha ato sigurime varësisht kah mund ti gjuajn viktimat e tyre, ata bashkëpunojn.

Pa i provuar, praktikisht këto krime, mjerisht njeriu shkon në duar të këtyre agjentëve të sigurimeve posi sjapi tek kasapi siq thot populli tek ne.

Personalisht, tash sa vite po paguaj sigurim shendetsor shtesë, siq thonë këtu,,Zusatzversucherung“ dhe kur paraqitet nevoja e tij, vetëm aty del forma e krimit të agjentëve të sigurimit të cilët ta kanë futur pakëtën e perzgjedhur për krejt pak para gjëja si më lirë vetëm si formë mashtrimi ky, por që siguron gjëra për të cilat e dijnë vet sigurimet se gati kurr nuk do të kesh nevojë për atë paketë sigurimi. Aq mjeshtrisht formilojn paketat e tregtimit të krimit tyre sa që klienti nuk mund ti kupton parase të perballët më fatkesinë shendetsore.

Si forma mashtrimi të paketave sigurimësh janë edhe qmimet e polisave më lirë për një arsye tjetër, pra nese perzgjedh mjek familijar nga lista e atyre sigurimeve më të cilët kanë bashkëpunim ose më mirë te themi bashkëkëshillim në këto politika sigurimësh.

Jo rastësisht janë kaq aktiv agjentet e sigurimeve të cilët në bashkëpunim më gjitha sigurimet, gjurmojn viktimat e tyre. Këtë realitet krimi mund ta provoni ndryshe parase të jeni viktimë e tyre:

Paraqiteni njërin nga antarët e familjës sikur donë ta ndrroj sigurimi P.Sh, nga CSS e të shkoj tek Helsana dhe shihni agjentet pjesë të krimit tyre se si ata, do ta lavdërojn Helsanën si dhe pas ca ditësh, prano termin të agjentëve të tillë dhe kërko që sikur keni interesim të ikni nga sigurimi Helsana e te shkoni tek CSS pa shih e konstato sesa do ta lavdërojn CSS-in dhe paketat e tyre krahasuar më të Helsanës !!!

Këto fshehtësi paketash sigurimi, mjerisht i kanë të orientuara kah mos finansimi i prioritetit shendetsor dhe kasiratjës së paras për mes agjentëve tyre të ushtruar më këto djallëzira.

Tani kur e gjeta ilaqin e shërimit, Masazhim dore e jo elektronik të cilin do ta quaja elektro shok krahasuar më masazhë dore , tani me del se kjo lloj terapije nuk mbulohët as nga sigurimi shtesë siq thuhet këtu ,, Zusatzversucherung“!!! Kjo është për keqardhje të fatit të pacientëve të cilët më mund e sakrifica gjëjn vend sherim por jo edhe sigurim të ndergjegjshëm për sherimin e klientve tyre.

Luzern 11.01.2018

Xun Çetta

Koment një mikut tim në postimin e po kësajë teme ku ishte mysafir në një TV emision:

Xun Çetta : Mik i nderuar Isa, pergjithësimi pa dallim për të mirë apo per të keq është i demshëm dhe atakon më shumë e më gjërë nese nuk elaborohët direkt pika kritike dhe pervojat e këqija në këtë rast më sigurimet.

Unë e kalova një pervojë shumë të hidhir pas kaq vitësh me sigurim Veturash, tani akoma pa e perfunduar atë proces ku gjyqi ende nuk ka dhënë fjalën e fundit, tani po ashtu pas kaq vitësh perjetova edhe një zhgënjim më sigurimin shendetësor i cili edhe pse më sigurim Shtesë ,, Zusatzversucherung“ siq thuhet këtu nuk ma mbuloj terapinë për të cilëm isha i sigurt se e kam të mbuluar më ,, Zusatzversucherung“ por ja se jo gjithëherë të dalin sigurimet ashtu siq interpretohën para nenshkrimit të kontratës. Qofsha i gabuar por kam zbuluar tepër shumë forma të ndryshme më të cilat sigurimet në bashkëpunim më agjentet e atyre sigurimeve vrapojn ti joshin klientelën në ato polisa ku i siguruari mund të mos i perdor kurrr a jo të jetë i sigueruar në ato polisa ku e gjenë sherimin e tij.


Nuk flas për sigurimin obligativ,,Grundversucherung“ siq thuhet këtu, ngase ato kanë standardizim paketash të cilat për mrekulli herpas herë i kontrollon dhe percakton shteti, por flas për paketat e sigurimit shtesë ,, Zusatzversucherung“ ku ende shteti nuk i kontrollon ato dhe janë më të dalura jasht kontrollit të shtetit direkt siq është pako e sigurimit obligativ ,,Grundversucherung“. 


Kam shkruar mbi shqetsimet që pata dhe ftoj gjithë agjentet e sigurimeve që të mos shiqojn ku dhe në cilat paketa fitojn ata dhe sigurimit në dem të palës së siguruar, por të ofrohen paketa të cilat edhe pse luajn paksa në çmime, ato jan paketa pa të cilat qytetari e ka vështirë të jetë i siguruar ashtu si është më mirë.
Unë nuk kam përgjithësuar agentet e sigurimeve këtu por kam alarmuar për kujdesë e si mik i imi, shpresoj të pajtohësh më verejtjet e mia edhe pse i revoltuar :
Krimin legal mbi njerëzimin e gjeni edhe tek sigurimet shëndetsore


Luzern 10.01.2018
Xun Çetta

Link-lidhja në profilin e Isa Zeqirajt njëri nga miqt tonë në po këtë punë të cilën e bënë me sigurimet shendetsore e më gjërë por larg më i kujdesshëm më klientelën :

https://www.facebook.com/zerqa.murati/posts/1614064841964534

Vazhdon nga profili i Isës :

Isa Zeqiraj : Faleminderit i nderuar Xun per këto kritika, pikrisht aty ështe problem se nuk ke marr informacionet e duhura nga kshilltari juaj sepse çdo marrveshje e ber mes jush dhe sigurimt jam i bindur qe duhet te zbatohet nga ana e sigurimit. Nga ana tjeter secili duhet ta ketë te kjart se asnje sigurim nuk pergjigjet per ate qe se mbulon me kontratë. Këtu eshte ndryshimi te ne sepse klijenteve tanë jua spjegojm ne tersi marrveshjen qe behet mes sigurimit dhe klijentit dhe per ate arsye jemi ndrysh nga disa tjer.
Po deshe miku im eja ne zyre dhe ti sqaroj te gjitha.
Te uroje mbramje te kendshme.

Xun Çetta : Momentalisht i kam në dorë tri oferta nga i njejti sigurim ku isha dhe me duhet të iku prej tij pasi që ta shoh si po me perfundon rasti që pata më ta. Njëra ofertë me ka ardhur në dhjetor pasi që ju thash se unë do te iku nga ju por tani po pres finalen e rastit me aventuarat e Asistancës suaj, pastaj me erdhi oferta tjetër më e lirë madje shumë më e lirë sa te fut në dilema dyshimi si dhe një ofert me ka ardhur po ashtu krejt ndryshe nga këto dy të parat por tani nga miku im dhe mik i juaji, besoj po e din për cilin mik është fjala i cili para 4 vitesh mi ka bërë 4 polisa shendetsore, një të automjetit dhe një polisë sigurimi të shtepisë, Pra gjithësejt 6 polisa ku me dy nga to pasi perjetova rastin dhe pata nevojën për tjetrën polisë, mjerisht u zhgënjeva pafundësisht.
Krejt çfarë kam kritikuar në atë shkrim , beso shumë miq te cilët vet merren me sigurime, më kanë thënë, Xun i ke spjeguar aq mirë gjitha mundësitë e polisave te ikjës së sigurimeve nga prioriteti i klientit dhe shitjen e polisave ku kasiratën paret a nuk shfrytzohën ato paketa më një qmim krajt pak me lirë nga ato te nevojshme.
Pra Ju Isa i nderuar nuk jeni ky agjent sigurimesh aq më pak ndaj miqve, shokëve dhe rrethit të cilëve ju del në ndihmë më këshilla, pra pikërisht për ketë arsye njeriu ka nevoj ta dien mirë se kënd perzgjedh për ta bërë kontratën. Ju keni lën një imazh të mirë në këtë punë dhe uroj të mos ndryshoni ngase sam ë shumë mëson aq më shumë mund të ndihmosh por edhe të mashtrosh mos e thasht zoti për Isen.
Neser me duhet ta vendosi cilën nga ato 3 oferta për Veturën, oferta shumë të quditshme , të ndryshme në pagesa a të njejtit nivel apo kategori sigurimi.
Uroj ta kaloni mirë dhe u ndjeva akoma më afer teje kur falenderon për kritikat e mia të cilat në asnjë moment nuk pergjithësojn njerëzit e as karakteret e tyre në këto punë të ndieshme. KLM i nderuar Isa