Siq kem publikuar më parë, i tërë muaji tetor-nëntor, për mua ishte një perpjekje e ngjeshur aktivitetësh pa dallim suksesit i cili më mungoj, pa dallim pengesave që pata madje edhe më disa fatkeqsi siq ishte ndeshja në komunikacion, ndeshje kjo e cila më solli probleme tepër serioze edhe më sigurimin i cili nuk permbushi kontratën dhe si i tillë, sigurimi aspak i pergjegjshëm, më bëri ta harroj ndeshjen krahasuar më çfarë më bëri Euro Asistanca CH e këtij Sigurimi këtu në Zvicër.

 

 

Fati e deshi që unë, fal zotit pas ndeshjës të jem gjall dhe pa u lënduar fizikisht edhe pse nga sigurimi i maltertuar tejmase psiqikisht e që gradualisht po ndihesha keq edhe moralisht në konflikt më ta e i pa forcë perball tyre.

Fal zotit edhe pse më penguan dhe bënë që të më mungoj suksesi i punës në vendin tonë, unë prap në aktivitete e sipër njoha njerëz të perkushtuar dhe admirues të ideve dhe veprave të mira njerëzore, fetare e kombëtare.

Ndër ta, pos takimeve që pata në Katedrale në Prishtinë, njoha edhe zëvëndës kryeimamin e Bashkësisë Islame të Kosovës (BIK) ku po ashtu isha në takim më hirësinë e tij Fatmir Iljazin, personalitet ky i cili për aq kohë sa pata fatin ti trajtojm temat e ndryshme, ai më ka mahnit më logjikën, sinsin e tij njerëzor, fetar e kombëtar që kishte.

Tani jam në pushim qetësimi, për të mos thënë në pushim  mjeksor dhe do duhem nenshtuar qellimit për qetësim, po ngase kjo është ajo e cila më është preferuar dhe duhem të merrem vetëm më energji pozitive duke braktisur mundësisht të gjitha negativët të cilat më shqetësojn.

Në kuadër të këtij informimi terthorazi të gjendjës time shendetsore, unë zgjodha vetëm njërin nga shumë emra tek të cilët gjeta kënaqësinë për ta shtuar energjinë pozitive e cila më preferihërt edhe pse e kam vështirë të mos e luftoj të keqën e cila në këtë gjendje do e pengonte shendetin tim.

Fotot me klerikët e merituar të cilët do doja ti falenderoj, tani po i lë për ditët kur ato e kanë kohën për ti zbardhur e komentuar si pershkrim realitetesh.

Ato foto dhe kujtimet më të mira që i kam më ta, po i lë këtu para vehtës nga ku sadopak kam energjitë pozitive dhe jam i sigurt se më të tillë emra klerikësh, vendi ynë nuk ka as edhe një shqetsim më ekstermizma fetar.

Besimi në zot dhe lutjet atij, tek ne si popull janë liria e njeriut pa dallim besimi në Islam,Katolik apo Ortodoks. Kjo ka qenë, është dhe do mbetet tek ne si populli më tolerant e më një respektim të ndersjell fetar.

Tëk këta emra klerikësh më të cilët kam pas fatin, me disa prej tyre edhe më parë të njihëm, pa i renditur një më një, unë besoj dhe shpresoj shumë, andaj i dua si energji pozitive ti mbaj këtu para vehtës fotot me ta për kaq ditë a muaj sa jam në pushim qetësimi.

O zot bërë mirë vendin dhe shëndetin tonë.

Luzern 03.12.2017

Xun Çetta