Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

KOMUNITETI MALAZEZ NË KOSOVË URON ‘FESTËN E 28 NËNTORIT

Politikë

Xun Çetta : Një shembull i mirë drejtë normalizimit dhe mirëkuptimit mes nesh si popuj në Kosovë :

Nga INSAJDERI 28.11.2017 13:46


Kryetari i Shoqatës së Malazezëve të Kosovës, Slobodan Vujçiq, ka uruar shqiptarët në Kosovë me rastin e Ditës së Flamurit, me shpresën e tejkalimit të dallimeve politike dhe ideologjike sa më parë në interes të gjithë shoqërisë kosovare, duke lënë pas dore mosmarrëveshjet dhe duke e çuar shtetin drejt zhvillimit ekonomik.

“Si një komunitet shumicë, shqiptarët kanë përgjegjësinë dhe detyrimin për të qenë bartës të të gjitha proceseve pozitive që sjellin paqe, begati dhe unitet të përhershëm për të gjithë qytetarët. Ne besojmë se ata do të kenë forcën dhe vullnetin për të justifikuar pritjet e të gjithë miqve të Kosovës dhe të popullit shqiptar në tërësi”, thuhet në urim.

http://www.insajderi.com/komuniteti-malazez-ne-kosove-uron-festen-e-28-nentorit/

Luzern 28.11.2015—Tani 2016
Xun Çetta

Komentet në facebook:

Aziz Morina : KETA MALAZEZ NE KOSOVE ,NE MAL TE ZI DHE KUDO QE TE JENE ,JANE SI NE SHQIPETARE PORSE TE ASIMILUARE ,NGA ARSYJETE E NDRYSHME.DHE IRE KANE BERE DHE I FALENDEROJM,SEPSE KANE FILLUARE QE TE KTHEHENE NE ORIGJINENE E TONE TE PERBASHKE.DHE JO VETEM KETA.

Xun Çetta : I nderuar Aziz, perkunder respekti që po e ruan për mua dhe anasjelltas, te lutëm mos provoko komunitetet tjera në Kosovë. E di se jam bërë i ndieshëm madje i pa durueshëm në komentimet konfliktuoze dhe pa sens çfarë po lexoj e kryesisht kur debatohët për konfliktet nder fetare.Unë nuk dua të dyshoj në qellimet e këqija për të na rreshqit drejt së keqes por, vertet duhet pas kujdesë

Aziz Morina : I NDERUARE AS GJE NUK KAME PROVOKUARE ASKENED.VETEM KAME TREGUARE NJI TE VERTET,TE CILENE EDHE VETE MALAZEZETE E PRANON.SE JANE ME PREJARDHJE JO TE LARGETE SHQIPETARE..KLM.

Musa Bajraktaraj :Ndoshta kan filluar te vetëdijesohen nga fati se një pjesë e tyre janë pasardhës te shqiptarëve. Ndoshta ka lind nje Sinadinovsk i ri ne mal të zi.

Fatmir Fatmir Veseli : Ju përshëndes të gjithve juve në kët qarkore të fb.Ku Shifet kjart se ne shqiptaret për ni fjal të ambel goje nga Malazezet apo Shkiet ne shum shpejt besojm edhe hqrrojm se qka na kan Bër gjat Shum shekujve si Serrbet ashtu dhe qitafar vllaznit e ton siq pi quani ju Malazezet.

Gjyshi im i ndjer me ka treguar se Në Kohen e rankoviqit ëdht malltretu dhe ësht mbajt në Acar apo Dëbor 3 dit i gjveshur për kerkimin e një Pushke.Pas këti tmerri të gjith Fshataret Burra gra e fëmi jan Lidh për stogj të sanes dhe Javkan fut zjarrin vet Malazezet kshtu që me vjen mir që ka kosova ksi burra ku i zbusin gjerat për një diplomat Malazez se qenka dal mejav uruar diten e flamurit Shqiptarve kur me shekuj qitafar vllaznit ton Malazez ikan Pre e ndez shtëpiat e Shqiptarve.Kaq ju përshëndes të gjithve.Tung.

Xun Çetta : Askund askënd nuk e lexova ti quan Malazezët vëllëzër o i nderuar Fatmir !!!

Historia e hidhur, më luftëra dhe terror nuk harrohët e as sherohët shpirti leht e kryesisht jo tëk ata të cilët jo vetëm të parët e tyre, por edhe vetë si gjeneratë e perjetuan dhe e pësuan. Kjo e kaluar nuk do duam të mbetet në konflikte e mos marrveshje për situatën sot i nderuar Fatmir. Kjo nuk guxon ti kushtoj Kosovës në këto procese si dhe më në fund, askush nuk goxon të ma mbron vuajtjën time apo të atij tjetrit në dëm të vendit tonë sot.

 

 


 

KOMUNITETI MALAZEZ NË KOSOVË URON ‘FESTËN E 28 NËNTORIT

Keine anonymen Kommentare möglich, bitte zuerst anmelden

Für den Inhalt der Kommentare sind die Verfasser verantwortlich.