Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Foto nga arkivi, këtu më plasi loti dhe tash dy dit nuk po gjëjë qetësi

Rrefime

Në shfletim te fotove, audio dhe video filmimeve nga arkivi, këtu më plasi loti dhe sa më shumë i shfletoj ato, tash dy dit nuk po gjëjë qetësi pos shqetsime e plogështi.

 


Ishte dhe është kënaqësi kur tërë jetën vepron dhe arkivimi i punës shpirtërisht të ndihmon, por kur fillon e shfleton ! atëhere sheh se kjo qenka goditja e cila sjell dhimbjet, shpirtin ta lendon dhe nuk ke kujt çfarë i bënë.

E mira e paska edhe të keqen aty afer, por u dashka kujdesë. Si të merrem më të mirat e arkivit e mos të më perplas e keqja, dhimbja dhe vaji ?

Njerëzit e mirë e të arsyeshëm po ikun për dit e më shumë, ata mund të na mbesin në kujtesë më befasitë e tyre, befasi të mira nga ta të cilat na perkujtojn.

PS.

Në këtë pushim veror të këtij viti 13 korrik 2017, na la Xaja dhe për habi, nuk arrita të jem në ceremonin e varrimit tij ngase po këtë ditë isha në grykë të bjeshkëve të Rugovës kur mora lajmin se sapo u bë varrimi i mikut, veprimtarit Murteza Nura.

Lavdi për gjithë ata si Xaja të cilët nuk jan në mesin tonë e tani këtu, në foto albume i shfletojm.

Luzern 05.10.2016
Xun Çetta

Pjesë nga RTK - Lajmet Qendrore 19:30 (13.07.2017)

Vetura më rrymë edhe në Kosovë zbulues e hulumtues të perkushtuarit nga Gjakova :

Vdiq veprimtari, piktori, poeti e shkrimtari Murteza Nura ( Xaja):

https://youtu.be/Zdm7_jUCrh4?t=1208

 

Foto nga arkivi, këtu më plasi loti dhe tash dy dit nuk po gjëjë qetësi

Keine anonymen Kommentare möglich, bitte zuerst anmelden

Für den Inhalt der Kommentare sind die Verfasser verantwortlich.