Lajmet aktuale

Dy lajme te mira dhe ika në punë

 

1. Raporti nga spitali për rastin e para pak dite që perjetova në këmbë, është rezultat i mirë e pa ndonjë shqetësim.

2. Urime fitorja Lëvizjës VV dhe uroj të mos ngrit kokën në fitore siq e kanë ngritur e thyer qafën tjerat para sajë.

 

Luzern 12.06.2017
Xun Çetta

info-cetta: Komentet
Isa Maloku :
 

Naser Aliu : Ka hup

Gjergj Berisha :· Fundamentalizmi islamik ka gjetë strehim te VV-ja.
Në fakt, Gëzim Kelmendi i ka delegue votat e veta te partia e Vetëvendosjes, nji parti antishqiptare dhe islamiste fund e krye, antieuropiane dhe antimaerkiane, proruse.
Asht identifikue si Lëvizje që demostroi e dhunoi EULEXin e mekanizmat tjerë europianë apo që dhunoi mabasadoren amerikane në Prishtinë.
Asht sinonim i dhunës aziatike kuindër kombit shqiptar. VV ka edhe ideologët e saj kundër Skënderbeut, si Hysamedin Feraj e që ia ka miratue pikëpamjet e tij VV-ja.
Të shohim sa kohë ka me zgjatë ky maskim i ri me emnin vetëvendosje.
Pra, tash fundamentalizmi islamik ka gjetë strehim te VV-ja.

Xun Çetta: I nderuar Gjergj, nuk praktikoj të komentoj aq leht e kudo, nuk e shikoj se në profilet e kujt po perzihëm në komente, por nuk mend te mos perzihem aty ku e shohë si nevojë nderhyrjën time e në këtë kuptim do doja ti thëm dy fjalë edhe në komentin tuaj. Sa i perket fundamentalizmit Islamik, i cili po lufton vetvehtën me ndihmën e sponzorëve të pa numert anti Islam, jo vetëm se mendoj por jam i sigurt se trojet tona i kanë shpetuar më së miri kësajë të keqje. Edhe tek ne ka prekur kjo luftë shërbimesh anti Islam brenda vet Islamistëve por si popull që jemi në tri besime dhe me kulturë tradficionalisht paqësor në baza fetare, ne kemi shpetuar për të na lakmuar të tjerët, madje kemi dhën shembull. Sa i perket shamisë dhe orientimit drejt Islamizmit në Kosovë siq pretendoni ju, unë ju thëm dhe garantoj se edhe Lëvizja VV është kundër fundamentalizmit vrasëtar dhe jo vetëm Islam, është kundër dhunës dhe imponimit të besimeve dhe nisur nga ky realitet edhe VV ka deklaruar publikisht se Kosova ka nevojë ta fut lëndën fetare në shkolla ku me programe e literaturë teologjike do mësohët historiku u besimeve fetare. Pasi të aplikohët kjo nevojë në arsimin e shkollave tona publike do ta shohësh sesa do ta perdorin Shaminë edhe ashtu e drerjt e secilit kjo. Unë punoj këtu në Zvicër, kam mbi tri e ndoshta katër gra të cilat mbajn shaminë, madje njëra është në administratë aty afer në zyrat e kompanisë ku punoj dirisa tjerat në prodhim. Zvicrës nuk i pengon kjo, pse duhët të na pengoj neve apo të jemi ne persekutor të drejtave fetare ? E di se në këto rrethana, më këto fonde të pa kontrolluara dhe pa qasje të shtetit në këto situata, është një rrezik por jo aq permanent sa ishte dhe fatmirësisht po e kalojm si shtet. Uroj të jem kuptuar drejt dhe më beso, i bindur se nuk jam jasht këtyre rrjedhave të cilat na shetsojn të gjithëve pa dallim besimi. Shendet mik i nderuar, besa edhe Dajë te paskam z. Berisha.

Gjergj Berisha : Albini e ka VEPRIM POLITIK islamizimin e rinisë shqiptare.
VV asht parti islame, nuk asht parti shqiptare. Asht parti e shamijave dhe anti-Skënderbeut. Dihet se si ka shkrue libra kundër hsitorisë shqipatre e kundër Skënderbeut, ky Hysamedin Feraj i VV-së, që VV jo vetëm e kandidon, po edhe ia promovon veptrat e shkrueme me përmbajtje antikombëtare.

Masivisht të rijtë e VV shiheshin tue dalë nga mitingu politik e tue shkue në iftaret politike e në xhamitë politike. Të vjetrit nuk shkonë, se rinië ua ka rrue dreqi, me shkolalt neveriste antieuropiane, e tash, mbasi enverizmi nuk shitet, mjeti ma i ppërshtatshëm antieuropian janë këto me arabizimin e rinisë.
Iluminizëm asht ky?

Albini e ka shndërrue VV-në në VEPRIM POLITIK ISLAM e në PROGRAM POLITIK ISLAM.
VV asht e njoftun si parti antieuropiane e antiamerikane.
Kurrë Albin refugjati (asht i Malit të Zi), nuk e ka ngritë zanin kundër dhunës malazeze ndaj shqiptarëve të përnjdekun atje.
Kurrë nuk ka kërkue të drejta konmbëtare për ta. Se kështu e ka mësue baba i tij shpoirtnor, Rexhep Qosja, i cili, kurrë asnjiherë asnji za nuk e ka kundër dhunës malazetze kundër shqiptarëve në Mal të Zi.

Kjo i bjen që VV asht parti me profil sllavo-otoman, dhe asesi parti shqiptare. Këta dy faqezij dijnë me sha e sulmue secilin shqiptar në Kosovë e Shqipni, por kurrë nuk e drejtojnë gishtin kah vendlindjet e tyne të sllavizueme, se kanë zemër sllave e shpirt sllavo-boshnjak.
Ata që kanë lejue me u sllavizue islamisht vendlindjet e tyne, nuk i duhen Kosovës, por i duhen Malit të Zi, për me ia ba nji nësnhtrim të ri Kosovës, me do Jugosllavi të reja e Ballkanizma të rij.
Kjo nuk ka me u lejue në Kosovë.
Pra, po del që MJETE POLITIKE për me arrijtë me e otomonanizue, me e anti-europianizue e me e anti-amerikanizue rininë shqiptare, të ardhmen e Kosovës, - janë heshtja ndaj krimeve sllave me anë të boshnjakizimit, heshtja e bashkëpunimi me xhamitë politike e arabizuese, bashkëpunimi me lëvizje politike me elementë grekë, sllavë e boshnjakë kundër Europës (faktet dihen).

Nuk e kam hallin te përçamja fetare, po te arabizimi i rinisë shqiptare në Kosovë e te sllavizimi islam i kombit shqiptar në Mal të Zi (krahinat Rozhajë, Peshter, Plavë e Guci e tash edhe Ulqin).
Mos e mbro ti VEPRIMIN POLITIK në arabizimin e neo-otomanizimin e rinisë me anë të fesë islame në Kosovë, dhe sllavizimin e shqiptarëve me anë të fesë islame në trojet jashtë Kosovës, në vendlindet e Albin Kurtit e të Rexhep Qosjes, qysh pajtiohen Albini e Qosja. Neotomanizmi asht KONVERTIM I RI MASIV I RINISË SHQIPTARE e ti këtë nuk e sheh.
Qysh paska kalue Kosova ma së lehti, kur ma së shumti bash shqiptarë të Kosovës ka në ISIS? E ma së shumti shqiptarët ë Kosovës nga Ezuropa, janë vra në Siri?

Kush i frymëuoi ata? Nuk janë vetëm hoxhallarët, po edhe qëndrimet e veprimit poltik arabizues të partive politike.

Xun Çetta : Euuu po punë po dojshe me më nxjerr për tu pëgjigjur vetëm ne ca pika dhe hiq më e zgjat më shumë more daja Gjergj…
1- Nese hulumtohë dhe zbulohet ,,sekreti“ publik se unë paskna prejardhje nga Shkupi, po kush guxon të më quan i huaj e aq më pak të ma merr të drejtën që të bëjë për Kosovën, trojet tona e më shumë se kaq? ASKUSH, këtë ,,argument të shkokurdhuer mesjetar mund ta perdorin si propagandë para injorantve të cilët na ndajn, na shohin e na perqajn në baza krahinash, besimesh fetare etj.
2- Kosava, po e perseris, ka kaluar më së lehti nga infektimi, nga krimi dhe nga sherbimet më antikombëtare të cilat po ngrisin propagandë dhe po financojn terrorizmin të quajtur Islamik. E thëm dhe nuk ka nevojë të sjelli argumente më të mëdha sesa të ndalemi dhe ta mendojm faktin e situatës në trojet tona ku në këtë drejtim, edhe pse si popull në tri besime dhe pa standard forcimi të shteteve tona, ne jemi më stabil se gjitha shtetet jo vetëm në Ballkan por edhe në Europë o miku im , daja im, ndoshta arsyeshëm i shqetsuar por me beso, jo më të drejt në këto permasa të cilat te qojn në po këto sherbime anti vendit tonë.
3- Tash të ndalëm e të flas unë për gjithëata emra që ke lakuar, mendoj se kaloj kufinjët e një pergjigje prononcimi mbi temën që ke ngritur në këta pak rreshta të këtij postime. Unë nuk jam i kësajë natyre që të rreshqas nga ajo çfarë duam dhe kërkon vendi ynë nga ne kudo që jemi, punojm e jetojm. Rrëshqitjet e mia në këto probleme për të na qit nga rruga në të cilën po shkon vendi, kombi ynë, mua nuk mi fal as Kisha, as Xhamia, as Teqja po as Zoti.
Mik i nderuar dhe respektuar Gjergj, emer i bekuar për mua, nese me premton koha, më kënaqësi do ju vizitoj në profilin tuaj dhe shoh e lexoj më shumë për tu njohur më për së afermi ngase kjo do ishte nevoja më e mirë ta njohim njëritjetrin. Unë per vehte i plotësova gati 40 vjet në po këto probleme dhe do ndihesha shumë keq nese me gjendet qpftë një artikull i vetëm ku kam rrëshqitur në këtë drejtim
Uroj ta kaloni mirë daj i nderuar

PS.
Miku Gjergj Berisha i paska shlyer postimet e veta pa as edhe një prishje mes nesh, ja komenti im i fundit :

Xun Çetta : Edhe kjo ndodhi ! po nodhi kjo më fajin tim pse lëshohëm në debat me tjetrin pa e vizituar profilin e tjetrit siq zakonisht e praktikoj. Sidoqoftë miku Gjergj Berisha besoj se nuk e ka dit sesa i urrej ata të cilët i shlyejn postimet e veta dhe deklarimet e tyre pa presion.

Kjo nga ana ime i falët mikut i cili sa dukët tani me paska lexuar e kuptuar më shumë. Uroj që edhe kështu të mbetemi miq edhe pse emri Gjergj është i madh, shumë i madh për kombin tonë, Gjergjat nuk njohin ikje, por miqësia është më e mirë për neve në këto kohë. Uroj gjithë të mirat për ju Gjergj i nderuar.