Politikë


Populli ynë, në dekada e shekuj, më ngritje e rënie, më fitore e më humbje në histori, arriti deri këtu ku jemi.

Duke qenë afër, shumë më afër se dje, por më lëshimët në politikë, më krimet ekonomike që po i bëhën vëndit, më kaq truke politike përball popullit, ne mund të jemi edhe shumë larg zgjidhjës së të drejtave të popullit tonë të shkelura në shekuj.

Nisur nga kjo, populli ynë akoma është në vlime drejt ardhmerisë tij të drejt, ka pas në të kaluarën, ka sot dhe do të ketë në të ardhmën rezistues të pa imagjinuar për këtë kohë e cila gjithëashtu po vlon në telashe dhe avansime tjera te cilat dallojn nga telashet dhe avansimet e popullit tonë.

Ne nuk synojm hapësirat e gjithësisë deri në hënë dhe në planete tjera kah po synon bota, ne jemi të lidhur më vendin tonë i cili nganjëhere po përdoret si shkallë për ngritjën e tjerëve në gjithësi. Nuk jemi kundër gjithësisë dhe avansimit të kësajë fuqie por a më, nuk duam dhe nuk lejojm të mbesimi vetë si monedhë këmbimi apo shkallë e avansimit të tjerëve…

Nëse kuptohëm drejtë nga politikëbërsit nderkombëtarëve në vendin tonë, atëhere leta kuptojm pak, edhe faktorin politik brenda nesh të cilët jen peng e të parëve, pra e nderkombëtarëve. Kështu e kemi më lëht ta kuptojm dhe bashkëpunojm njëri më tjetrin.

E di sa e rëndë është ta menagjosh dhe qeverisish një popull në vlim dhe me kaq nderhyrje nga jasht, por shumë më e rëndë, më e dhimbëshme dhe më tragjike është ta manipulosh, mashtrosh dhe në fund politikisht ta trathtosh një popull në perpjekjet e tij siq është dhe po vazhdon populli ynë.

Vikend të mirë në këtë të diele, uron mesazhi im.

Luzern 28.05.2017

Xun Çetta