Home » Artikel

Quick links: Springe zum Inhaltsbereich der Seite, Springe zur Seitennavigation, Springe zur Suche.

flag-german flag-albanian

Është kënaqësi kur në trojet tona rritën fëmi të tillë në liri, kurrë robëri

Familiare


Nuk ke si të mos ndihësh mirë e kryesisht nga Mergimi kur sheh se si fëmijt rritën atje ku ne mjerisht po mungojm. Është kënaqësi kur në trojet tona rritën fëmi në kushte dhe krejt ndryshe nga u rritëm ne si fëmij nen robëri.

Foto: Noar Betim Çeta, tani dy mujori i ardhjës tij në jetë. U rritë në paqe, më gëzime dhe u bëftë 100, pa ja kufizuar që ta kalon 100-shin.  

Luzern 06.05.2017

Xun Çetta
Koment sqarimi im në facebook . 

Tani sapo e kuptova se më këtë publikim të kënaqësisë time, pas kaq kohe heshtje apo qetësimi në temat e ndezura politike, miq e dashamirë jasht rrethit tim familiar, i paskam gëzur parakohe duke mënduar ata së, unë u bëra gjysh në kohën, siq me tha një miku im në telefon,, Në vend se të bëhësh stergjysh, ti më në fund u bëre gjysh“.

Jo, miq e mikesha, as nuk jam bërë gjysh e as stergjysh, dashtë zoti ti gëzoj miq e mikesha, ndoshta më vonë ngase djali im i madh tani sapo i mbushi 18 të gëzuara qofshin ato.

Noari i vogël, siq mund të shihet në foto dhe lexohet e kuptohët, është fëmiu i sapo lindur në trojet tona ku unë e as dy fëmia mij Iliri e Dardani,  mjerisht nuk po jetojm atje.

PLAGË KJO, E CILA NUK PO DI A DO MUND TË GJËJË SHERIM.

Vendi duhët bërë relativisht mirë të paktën më nga një e dy të punësuar në familje si dhe të ketë perspektivë për të rinjët të cilët sapo perfundojn studimet ta kenë jetën ashtu siq e ka rinia e botës të cilën e synojm ne.

Kështu qenka martesa e vonuar, në vrap pas vendit të pushtuar dhe në fund përplasje më politikan të inkriminuar.

Gëzimi individual e kolektiv pa dyshim se do na vjen si popull.

Shëndet e në gëzime siq thëm, pra më vonë të nderuar/ra  

Adem Shala : O Xun kushëriri, mos u merzit fort për të kaluarën, sepse ajo,mëgjiëatë ka qenë e lavdishëme për ty.Tash ,falë Zotit, shëndetin e ke, kë një bashkëhorte sojnike dhë dy djem si drita.Ti ruajt Zoti ata sokolana dhe ju dhashtë shëndet e jetë të gjatë të gjithëve, se të gjitha deshirat do tu plotësohen. Hala je i ri o burrë. Nuk je bash qaq i kaherëshëm, ki edhe shumë vite përpara vetës ,do të bëhesh gjysh e katraghysh. Përshendetje vëllazërore ty dhe familjes...

Xun Çetta : FLM Adem, fjala dhe mendimi juaj inkurajues për mua, qoftë tek zoti dhe në shqyrtim tek ai, uroj dhe shpresoj të shperblehëm vetëm aq sa e meritoj, qoftë edhe më ndeshkimin nga aj për aq sa i kam hyr në hak ndokujt e aq më pak vendit o kusha im. Nëse ndonjëhere bëhem gjysh, meri gërrshërët e bëhu gati për kumbar edhe pse kanë dal nga moda kumbarët e llojllojshëm që ishin. A sa për stergjysh e katragjysh, nuk ka shansë ngase mosha nuk premton Adem, por unë vet qofsha kumbarë besnik i kohës. Shëndet e kalo murë në këtë të diele vikendi.


   

 

 

 

 


Është kënaqësi kur në trojet tona rritën fëmi të tillë në liri, kurrë robëri

Keine anonymen Kommentare möglich, bitte zuerst anmelden

Für den Inhalt der Kommentare sind die Verfasser verantwortlich.