Politikë


 

Mjaftë është fol e shkruar por në fund një e vertetë po del. Viti 1981 viti ynë i bardhë në vitin e zi të ish RSFJ-së, pikë…Tani, dilemat dhe paragjykimet nuk tolerohën më.

Luzern 11.02.2017

Xun Çetta

Komentet në facebook:

Tahir Murtezaj : Burrat e vitit 1981, e trasuan rrugen deri te clirimi i plote i atdheut, lavdi e perjetshme te burgosurve politik, mallkimi atyre qe nuk kane respekt per ket kategori.

Xun Çetta : E thuan lehtë e më zemër këtë gjë Tahir ngase je qelizë, pjesë e kësajë rezistence kohore shoq. Kohën duhet humbur me tjerët dhe tu paralajmërohët atyre se durimit po i vie fundi, nuk lejojm më dilema në emër të analizave pa gjurmues të realitetit. Shëndet shoq

Hysen Bajraktari : Ku meten premtimet ku met gjaku i atyre deshmorv qka ndodh me ne pse po ndodh keshtu me ne nuk po muj i mbrojm deshmort e vdekur sa te gjalt ku po na shpie kjo rrugë baca Xun. a ki pergjegje

Xun Çetta : Hysen djali, edhe unë jam zëri i mospajtimit më krejt si na shkoj jeta dhe proceset, pra jo bash si e kemi menduar, por mos harro, pra mos pajtues jo vetëm më fjalë por edhe më shkrimet e mia të cilat i mbesin kohës. Po Hysen, por prap pa u ndal në mospajtimet e mia, Kosova, ne si popull, kemi kaluar shumë mirë, madje teper mirë nga e keqja të cilën nuk e kishim ditë më heret. Kosova as në vitin 1981, as në vitin 1997-98-99 e as sot gati 19 vjet pas çlirimit të vendit, nuk është pastruar nga poliotikat dhe politikëbërës të së kaluarës !!!
Kjo na ka kushtuar në vazhdimësi dhe po na kushton edhe sot por fati është se ata nuk po mund ti ndalin proceset dhe rrugën tonë, po na bllokojn e ngadalsojn, por jo të na stopojn i nderuar Hysen. Problemi i Kosovës dhe i çlirimit saj nuk ishte problem i një komune, një fshati e as lagje. Ne na u dash ta thyejm kërrstinën e qerrës Serbo-Jugosllave nga po shkonte ajo, na u dasht ti perballojm pasojat, të organizohemi më vonë si popull pa dallim dhe ti themi Serbisë JO, e më pastaj ta hjekum në shpindë dhe ta përballojm egersimin e Serbisë dhe kështu të vjen deri tëk shperbërja e Jugisllavisë dhe lufta e jonë më pas , drejtperdrejt më Serbinë.
Gjitha këto i kaluam më zorrë neper këmbë më mjaft politikëbërës të mbetur nga e kaluara dhe të inkorporuar në anën tonë. Gjitha këto ishin, janë dhe po mbesin si luftë e jona e dyfisht, por Kosova pa shmangëshëm po ec përpara o Hysen.
Mallkoj ata të mallkuiarit nga zoti i shekollit tonë dhe uroj e respektoj ata të cilët nuk u ndalën siq tha Tahiri në komentin e tij pak para teje Hysen.


Sylë Maksutaj : 1981 vit i levizjeve te mdhaja Kombetare.

Pren Marleku : Pamvarsisht ideologjise dhe slloganeve te disave,Viti 1981,ishte Viti i zgjimit.Me sakrifikicen tone e kthyem vemendjen e Botes nga ne.Lavdi gjith atyre vajzave dhe djemve qe vujten dhe u sakrifikuan ne menyra te ndryshme.

Maxhun Osmanaj : Viti 1981 ishte pikënisja e themelit të rrugës së shtetësisë së Kosovës dhe rrënimi gradual i ish RSFJ-së.Nder dhe respekt gjithë atyre kryeprotoganistëve!