Një jetë aktivitetësh si popull na shkoj, mjerisht  më, sillu,sillu praktikë e vjetër !!! Praktika këto të cilat po na kushtojn dhe nuk po mbushemi mend parase të ndodhin fatkeqësitë më viktima, arrestime, vrasje, korrubcion, vjedhje të shtetit e çka jo tjetër.

Tërë dita më shkoj duke lexuar portale e gazeta të ndryshme mbi vdekjën, e tashmë të konstatuar si vdekje e dyshimt dhe perfundimisht, pergjegjës po del pushteti i cili më viktima erdhi dhe kam frikë se më viktima do ik nga pushteti të cilin nuk e ushtroj në të mirë të qytetarit e as të mbrojtjës teritoriale të vendit tonë.

Kjo është e rëndë por plaga tjetër e cila na pret është :

A kemi krijuar klasë politike e cila pas ndryshimeve, e meriton pushtetin dhe besimin e qytetarit ? Unë mendoj se jo, jo dhe vetëm jo. Pa kualicione nuk ka pushtet më një parti të vetme, e artëhere pse gjitha këto prapaskena mes vete, pse nuk ka vend për më të perkushtuarit dhe më të ndershmit në politikë ? Edhe këtu përgjigjën e kam në gjep, por ajo nuk e lë pa faj as popullin, e pa popull nuk ka votë as pushtet legjitim.

E postoj këtë foto private nga arkivi duke ja shlyer datën dhe vitin e fotografimit të cilat së fundi i interesojshin z. Kurti, sigurisht për ta mbuluar jo sinqeritetin e tij më mua të cilin vonë e kuptova. Mbetet në nderin e z. Ymeri ta kujton foton dhe momentin kur i revoltuar u thëm:

( Unë po kthehem për Zvicër, keni afat ca muaj për të marr vendim për daljen në zgjedhje ngase kështu, rrezikojm ta humbim rininë e cila është kah bënë punë të madhe dhe neser kur shperthën, ne do jemi pa mbrojtje politike, të hyni në kuvend qoftë më 3-4 deputet, kjo ka vlerën e vet , kuptohet pa e ndryshuar programin e LVV-së )

Visari, vetëm po degjonte dhe i qetë veshtronte reagimin e Albinit kur thoshte: ,,Nuk hym në zgjedhje të cilat UNMIK-u i ka në dorë dhe do ti ketë edhe deputetet e atyre zgjedhjeve. Ti Xun po sillesh jo kerrekt me ne dhe po na qet si ultimatim, po, ndalu more burr e kuptona pak“    

Visari, serish vetëm heshtke por jo të reagoj, veshtrimin çfarë i bënte reagimit të Albinit, më lente pershtypje sikur don të më kuptoj por, kryetari !!! Kjo ishte vetëm përshtypja ime.

Kam shumë foto e gjëra tjera të cilat më djegin keq e pa mundësi ti thëm të gjitha. Sidoqoftë, fatkeqsitë ndodhën njëra pas tjetrës, perjashtuar fatin qe dualën në zgjedhje si dhe hynë më nënt (9) deputet në kuvend, e bënë ndrrimin e kryetarit në momentet më kritike kur duhej ndrruar dhe kështu lanë pershtypje jo ballkanike, ku kryetari nuk ndrrohet pa dhunë e perplasje brenda partisë.

E përseris, fajsi juridike për vdekjën e tani të ndejerit Astrit Dehari, në LVV nuk ka, ajo është dhe mbetet ekskluzivisht pergjegjësi e pushtetit pa dallim epilogut të raportit hetimor.

Nëse tërë ditën kam lexuar e analizuar opinione mbi vrasjën e pishtarit të fundit në rezistencë, pra të Astrit Deharit, është e arsyeshme të më kuptoni pse nuk kam forcë e as energji ti komentoj ato veq e veq.

Nisur nga kjo, unë po i postoj të permbledhura vetëm link-Lidhjet e disa nga opinionet e gjithëanshme sa i lexova për kaq orë të kësajë dite zie për mua.

I postoj këto të permbledhura, sa për ju lexues/e të nderuar/a  po aq për vete që ti kem në arkivin tim pjesë publike këto.

U ndjeva mirë kur tërë ditën, kishte dhe sa shkonin duke u shtuar reagimet por tani shtroj pyetjën :

Pse duhet pritur të ndodh e keqja për tu ngritur të gjithë në këmbë, madje edhe ata të cilët dje, do ti nxirrnin syt po ta ngritëshe si problem i cili po na kërrcnon, madje edhe në LVV nuk mungojn emrat alergjik të perfitimit mbi viktimat, emra të cilët kurr nuk ishin pjesë e rezistencës ?

L E  X  O   L  I  DH J  E     P O  R  T A  L  E  SH

Blic 6 Nëntor 2016 mbi vdekjen e Astrit Dehatit dhe tema tjera :

Astrit Dehari la pas edhe gruan shtatzënë!?

Blic 5 Nëntor 2016, 22:44 

http://gazetablic.com/astrit-dehari-la-pas-edhe-gruan-shtatzene/

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Dy vëllezërit e Vetëvendosjes! të ndarë nga jeta!

Blic 5 Nëntor 2016, 20:12

http://gazetablic.com/dy-vellezerit-e-ndare-nga-jeta-te-vetevendosjes/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Hoxha: Vdekje e dyshimtë e Deharit, po hetojmë në të gjitha pistat

Blic 5 Nëntor 2016, 19:08

http://gazetablic.com/hoxha-vdekje-e-dyshimte-e-deharit-po-hetojme-ne-te-gjitha-pistat/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Flaka Surroi: Pse hapat në duart e Deharit? Pse nuk u dërgua në spital, që s’ishte i PDK-së?

Blic 5 Nëntor 2016, 22:50 

http://gazetablic.com/flaka-surroi-pse-hapat-ne-duart-e-deharit-pse-nuk-u-dergua-ne-spital-qe-sishte-pdk-se/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ministrja Hoxha e Kryeprokurori Lumezi konferencë në Prizren për vdekjen e Deharit

Blic 6 Nëntor 2016, 16:14 

http://gazetablic.com/ministrja-hoxha-e-kryeprokurori-lumezi-konference-ne-prizren-per-vdekjen-e-deharit/

Vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Opozita kërkon komision parlamentar për hetimin e vdekjes së Deharit

Blic 6 Nëntor 2016, 16:12 

http://gazetablic.com/opozita-kerkon-komision-parlamentar-per-hetimin-e-vdekjes-se-deharit/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Labinot Tahiri: Nuk e njohja Astritin, por nga këndi im njerzor, dua shpirtnisht të shprehē ngushllimet e mija

Blic 5 Nëntor 2016, 21:04 

http://gazetablic.com/labinot-tahiri-nuk-e-njohja-astritin-por-nga-kendi-im-njerzor-dua-shpirtnisht-te-shprehe-ngushllimet-e-mija/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Deda shprehë ngushëllime për vdekjen e Astrit Deharit

Ilir Deda

Blic 5 Nëntor 2016, 20:49

http://gazetablic.com/deda-shprehe-ngushellime-per-vdekjen-e-astrit-deharit/

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Partia Fjala: Ngushëllime familjes Dehari dhe Lëvizjes Vetëvendosje

Blic 5 Nëntor 2016, 20:41

Partia Fjala i ka shprehë ngushëllime familjes dhe Lëvizjes Vetëvendosje për ndarjen nga jeta të ish-aktivistit Astrit Dehari.

“Me rastin e vdekjes së Astrit Deharit, shprehim ngushëllimet më të sinqerta për familjen Dehari”.

“Njëherit shprehim ngushëllimet më të sinqerta edhe për Lëvizjen Vetëvendosje me rastin e vdekjes së aktivistit të tyre, Astritit”.

LEXO: Vetëvendosje kërkon përgjegjësi institucionale për vdekjen e Astrit Deharit

“Ne, Partia FJALA lutemi që ZOTI i Lartësuar, të ju dhuroj forcë dhe durim në këto çaste të vështira.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Koci: Astritin nuk e kam njohur por dhimbjen që ndjej për vdekjen e tij nuk mund ta përshkruaj

Blic 5 Nëntor 2016, 19:44

http://gazetablic.com/koci-astritin-nuk-e-kam-njohur-por-dhimbjen-qe-ndjej-per-vdekjen-e-tij-nuk-mund-ta-pershkruaj/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Shpend Ahmeti i prekur nga vdekja tragjike e Astrit Deharit

Blic 5 Nëntor 2016, 20:30

http://gazetablic.com/shpend-ahmeti-prekur-nga-vdekja-tragjike-e-astrit-deharit/

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Shpend Ahmeti foli për Deharin një ditë para vdekjes, dëgjojeni çfarë tha (Video)

Blic 5 Nëntor 2016, 23:40 

http://gazetablic.com/shpend-ahmeti-foli-per-deharin-nje-dite-para-vdekjes-degjojeni-cfare-tha-video/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Profesoresha e Deharit e tronditur: Tepër e dhimbshme studenti im i mirë, aktivisti shembullor…

Blic 5 Nëntor 2016, 23:43 

http://gazetablic.com/profesoresha-e-deharit-e-tronditur-teper-e-dhimbshme-studenti-im-mire-aktivisti-shembullor/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kim Mehmeti i tronditur me vdekjen e Astrit Deharit: Çlirimtarët i kthyen burgjet si në kohën e Millosheviqit

Blic 5 Nëntor 2016, 23:54

http://gazetablic.com/kim-mehmeti-tronditur-vdekjen-e-astrit-deharit-clirimtaret-kthyen-burgjet-si-ne-kohen-e-millosheviqit/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Fisnik Ismaili: Astrit, breh!

Blic 5 Nëntor 2016, 19:06 

http://gazetablic.com/fisnik-ismajli-astrit-breh/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Blic 6 Nëntor 2016, 13:18 Visar Ymeri: Vdekja e Astritit është përgjegjësi e Shtetit

Blic 6 Nëntor 2016, 13:18

http://gazetablic.com/visar-ymeri-vdekja-e-astritit-eshte-pergjegjesi-e-shtetit/ 

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Vetëvendosje kërkon përgjegjësi institucionale për vdekjen e Astrit Deharit 

Blic 5 Nëntor 2016, 20:16 

http://gazetablic.com/vetevendosje-kerkon-pergjegjesi-institucionale-per-vdekjen-e-astrit-deharit/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx------------------.

Prokuroria ia aprovon Familjes Dehari kërkesën 

Blic 6 Nëntor 2016, 15:20 

http://gazetablic.com/prokuroria-ia-aprovon-familjes-dehari-kerkesen/

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sot në orën 17:00, në sheshin “Skenderbeu”, homazhe për Astrit Deharin 

Blic 6 Nëntor 2016, 14:55 

http://gazetablic.com/sot-ne-oren-1700-ne-sheshin-skenderbeu-homazhe-per-astrit-deharin/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Berisha:Vdekjet në burg na kujtojnë persekutimin e regjimit

Blic 6 Nëntor 2016, 9:42 

http://gazetablic.com/%e2%80%8bberishavdekjet-ne-burg-na-kujtojne-persekutimin-e-regjimit/

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Në kujtim të Astrit Deharit sot në Prishtinë do të ndizen qirinj 

Blic 6 Nëntor 2016, 13:22

http://gazetablic.com/ne-kujtim-te-astrit-deharit-sot-ne-prishtine-te-ndizen-qirinj/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nesër kryhet obduksioni i kufomës së Deharit, familja angazhon një ekspert nga Shqipëria për ta mbikëqyrur procesin 

Blic 6 Nëntor 2016, 12:58 

http://gazetablic.com/neser-kryhet-obduksioni-kufomes-se-deharit-familja-angazhon-nje-ekspert-nga-shqiperia-per-ta-mbikeqyrur-procesin/

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

RTK 06.11.2016 Vdekja e Astrit Deharit dje në burgun e Prizrenit :

Maloku: Vdekja e Deharit të mos keqpërdoret për motive politike

RTK 10:31 / 06.11.2016

 

http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=112671

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

RTK 11:09 / 06.11.2016

 

http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=112674

Unioni i Studentëve kërkon zbardhjen e vdekjes së Astrit Deharit

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

RTK 12:34 / 06.11.2016

http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=112676

Familja Dehari njofton se sot nuk varroset djali i tyre

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

RTK 10:22 / 06.11.2016

 

http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=112668

PD ngushëllon familjen Dehari

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

RTK 22:42 / 05.11.2016

 

http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=112654

Familja Dehari kërkon mjekë të pavarur për autopsinë e djalit të tyre

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Veseli: Të sqarohet vdekja e Deharit , jo manipulim me dhimbjen

Linku:

http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=112665 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Bota Sot 06.11.2016  mbi vdekjen e Astrit Deharit:

Bota Sot Më: 6 nëntor 2016 Në ora: 12:45 

 

http://www.botasot.info/aktuale-lajme/602953/poezi-prekese-nga-babai-i-astritit-avni-dehari/

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ne e kemi vra këtë djalë

Nga Ilaz Hysaj  6 nëntor 2016 Në ora: 00:39  Bota Sot

 

http://www.botasot.info/opinione/602831/ne-e-kemi-vra-kete-djale/

Luzern 06.11.2016

Xun Çetta