Politikë

As më mend e as më shendet nuk do ndihesha mirë nese do shkruaja, komentoja dhe sygjeroja siq kam vepruar prej se kur veproj, shkruaj, kritikoj e sygjeroj për të mirën e vendit tonë, dje nen pushtim dhe sot i lirë por nen trishtim.

Një gjë mund ta thëm për hirë të atyre të cilët jan të shqetësuar në permasa të tepruara :

Aktualisht, edhe pse në këtë gjendje, ne jemi mirë krahasuar më aq të këqija çfarë i janë bërë vendit tonë nga vet ne që nga çlirimi i vendit e deri më sot kur po vazhdojn perplasja e të keqës më të mirën e cila nuk po mund ta vë një bazë nga ku do mund të startoj e mira e vendit tonë.

Jemi mirë nga e keqja e madhe në të cilën e kanë perplasur vendin tonë dhe kjo e mirë, buron nga shperthimi i popullit që në mënyerë demokratike e pa dhunë të ndeshkoj politikat e mbrapshta dhe ti sjell ndryshimet vendit tonë.

Ndryshimet,natyrshëm jan të dhimbëshme për ata të cilëve u permbyset luksi, komoditeti politik deri në mbretëri të pa shpallur ligjerisht, por se realisht si mbreter ndiheshin. Dhimbje e pa natyeshme qenka arritja e ndryshimeve edhe për faktin se, ashtu si para ardhësit e tyre, pa mëshirshëm shkilët viktima reale e ndryshimeve madje nganjëhere mbulohen më perde të rënda edhe autorët e vet ndryshimit.

Ah çfarë po shoh e po perjetoj ! ah kush me fton të shkoj më të në zyrat e të sapo fituarve !!! Ndalu e tregoj tani se kush ishte ai dje dhe çfarë të thoshte për po këto ndryshime si dhe kujtoja atij e disave tjerë si ai, se ka vite të tëra që kur isha në ato zyra edhe pse në transfer të herëpashershme ato. Jo nuk thuhen tani këto, ndryshimet le të marin rrugë dhe mundësisht pa u penguar nga kundershtarët e as nga tekanjozët e inateve politike.

Unë, edhe pse në dukje sikur po heshti, jam në përcjellje permanente të ngjarjeve por nuk po lejoj të çmendëm nga çfarë po ndodh, këto gjëra nuk ndihën e as ndikojn tëk te gjithë njësoj.

Luzern 05.08.2017

Xun Çetta

Komentet në facebook:

Baki Avdyli : FJALË TË MENQURA E ME VËND O BACA XUN...

Naim Maloku : Ja nese edhe kesaje i thone heshtje ,atehere çka del kur Ti flet?

Xun Çetta : Ju Naim i nderuar me kuptoni edhe kur heshti, fjalën e kam për shumë nga ata të cilët nuk po kuptojn heshtjën time, heshtje e perkohshme kjo sa për interes të proceseve aktualisht po aq edhe për shkaqe të ndikimit në shendetin tim.

Gjergj K. Dodaj : Dikujna nuk ja len as fjala as shkrimi. Te pershendes shumë Xun Çetta.

Osmonaj Sali : Tungjat jeta Xun Qeta qetash fjalt e mia po te bin ndermend