Politikë

  Tash e tutje lere se nuk ka heshtje zgjedhore për ma siq isha në heshtje për plotë një muaj, por tani nuk ka as per ata të cilët relativisht nuk ishin aq të zhurmshëm si hera tjera më ndonjë perjashtim.

E tash, kam çfarë shkruaj për gjatë gjithë heshtjës time publike sa po zhvillohej fushata, jo të shkruaj si du unë tani pas rezultateve edhe pse preleminare por siq kemi debatuar dhe analizuar gjendjën kahdo që kam qenë dhe më jo pak emra të politikës.

 

Ajo që më befasoj pas rezultateve preleminare, dua të jem krejt i sinqert dhe të filloj nga rezultati ndryshe nga kasha menduar dhe pikërisht në Komunën time Istog.

 

Zakonisht nuk lidhem më kusht e as vej bast siq bëjn disa por, nese kisha humbur kushtin diku e kisha humbur më rezultatin në Istog ku kurr nuk e kam besuar se LDK mund ta fiton Istogun pa ballotazh edhe këtë krejt vonë !!! per ndryshe as që e mendoja të ketë ballotash, por ja se gjithë kontribuesit e fitorës së LDK-së në Istog nga jasht LDK-së do ti renditi hera tjera, aq më shumë nese LDK fiton pa ballotash edhe pse në dy variantat doli më fituesja në Komune...

 

Është po ashtu modesti dhe sinqerite i cili na mungon si shoqeri, ta them faktin publikisht tani pas fitorës tillë të LDK-së se unë sot, nuk e kam Votuar z. Ferati pa dallim respektit që kam për familjën Ferati.

 

E fillova më këtë fitore në Istog e cila më demantoj në parashikim, thjesht për sinqeritetin dhe modestinë që kam e fillova për ta pershkruar hera tjera ku parashikimet më kanë dal gati në raste të shumta e kryesisht në komunat e ndieshme, siq është Peja, Mitrovica, Gjilani etj mos ti permendi tani këtu ku parashikimet më dalin 100%, sigurisht më ndonjë perjashtim të vogel.

 

Pra tani nuk di a do më premtoj koha që sa më shpejt ta pasqyroj heshtjën time publike për plot një muaj, sigurisht takime e konsulltat nuk me kanë munguar kurr por jo publike ato.

 

Ishte ky fillimi im i parë pas kaq kohë heshtje sapo zhvillohej fushata dhe jo pa qellim fillova më fitorën e Istogut e cila më demantoj në parashikim por në rastet tjera isha 100%.

 

Edhe pse lexova jo pak raste ku kishte pas  shitje blerje votash, fotografim vote dhe parandalim të votuesve më dhunë deri në lloj,lloj incidentesh tjera të cilat nuk mendoj se kanë prishur rezultatin e këtyre zgjedhjeve edhe pse kanë lenduar pak sa imazhin , më në fund urime Kosovë dhe gjithë fituesve në këto zgjedhje. Urime z. Ilir Ferati edhe pse rezultat preliminar ky e që mua më qoj në befasi. Sinqeriteti do duhej të jetë vlerë, kulturë e jo ndeshkim siq ka ndodhur deri më tani.

 

Kjo është njëra nder gazetat e këtij publikimi të exit-poll edhe pse janë rezultate preliminare :

 

Lidhja :

https://www.gazetaexpress.com/ky-eshte-rezultati-i-exit-poll-it-te-klan-kosoves-per-istogun/

 

Trubuhoc 17.10.2021

 

Xun Çetta

 

 

Komenti shtesë në facebook :

 

Xun Çetta : Komenti im shtesë për ata të cilët mund të mos me kuptojn :

LDK-në, në këto zgjedhje mrekullueshëm e nxori nga humbja vet z. Lumir Abexhiku dhe zonja Vjosa Osmani për ti dhënë fund çfarëdo bashkëqeverisje LDK-AAK në Istog. Ashtu siq jo pak, disa emra nga PDK në të kaluarën kanë investuar në AAK konkretisht në zonjën Donika Kada Bujupi më qellim që në Ballotash të shkoj LDK-AAK dhe pastaj vet PDK ti kthehet në ndihmë LDK-së për të bashkëqeverisur Istogun…Ajo nuk ndodhi ngase LDK atë kohë fitoj pa ballotazh, e kësajë radhe në ballotazh, dihet kush më kënd po shkojn dhe kështu pa brengosje bashkëqeverisjën në Istog ta realizojn.