Lajmet aktuale


Fotografia e Xun Çetta

Sot më 07.01.2017 në qytetin Colmar të Francës në temperatura të ftohta dimri e acar, Mergata shqiptare më bashkëatdhetar nga gjitha trevat shqiptare gjithëandej shteteve të Evropës, u mblodhen, që bashkarisht të solidarizohën më Ramushin, ta shprehun zemërimin ndaj aktit qyqar të politikës Franceze dhe ta kundërshtojn arrestimin si dhe ta gjykojn mbajtjen e Ramushit në arrest të provokimeve tyre.

Arrestimet si ky i gjeneralit Haradinaj, nuk trajtohën ndryshe tek ne, veqse si lojë e provokimeve të kurrdisura në bashkëpunim më shërbimet e vjetra Serbe…

Protesta masive kaloj aq mirë sa e përvetësoj edhe policinë Franceze e cila kishte bllokuar rreth e për qark objektin dhe gjithë atë pjesë të qytetit.

Policia franceze në fund të protestës bëri shumë foto krah për krah me protestues dhe verehej keqardhja e tyre për rastin Haradinaj.

Është dukuri e pelqyeshme kjo kur në protestë pamë veprimtar e veprimtare të njohur/a që në kohë të aktiviteteve sa Kosova ishte e pushtuar. Aty pati anëtar të gjitha partive politike, madje edhe ekstermist të tyre por, gjithësesi kategorik në mbrojtje të Gjeneralit Ramush Haradinaj.

Ky manifestim-solidarizimi më Ramushin u oraganizua dhe më sukses u realizua nga këshilli organizatëv në krye më z. Mentor Mushkola kryetar i AAK për Zvicër, nga z Mustaf Alimusaj, Isë Zeqiraj dhe organizator tjerë. 

Lus gjithëata që kanë postuar Video si kjo nga ky tubim, le të i postojn ato edhe në këtë postim këtu i cili do mbetet në dispozicion për ta furnizuar arkivin në vazhdim.

https://www.facebook.com/RMergimi/videos/1234395513296123/

Luzern 07.01.2017

Xun Çetta


Komentet :

Mentor Mushkolaj : Faleminderit nga ti per kontributin e dhenë i nderuar Xun Qetaj. Te pershendes vrprimtar i pa lodhur.

Xun Çetta : Të faleminderoj mik i nderuar Mentor për vlerësimin dhe shprehjën tuaj publike, veti kjo tek politikanët që rrallë e kam perjetuar tek ata politikaj të cilët duan të bësh për ta e mos dëgjojn për ty dhe kontributin që bënë në të mirën e pergjithshme të vendit tonë. E perseris i nderuar, je i vetmi politikan i ri i cili promovon vlera të reja dhe guxim politik pa u ndikuar nga ata që diktojn. Unë ju pata premtuar se do jem pjesëmarrës në protestë nese Ramushi nuk lirohet deri atëhere edhe pse kam shpresuar se aventura e arrestimit tij nuk do zgjat shumë e ai do lirohët. Kjo nuk ndodhi ngase e di dhe besoj se Ramushi nuk lëshohët në lojëra të mbtje impulsësh. Pra erdha të rreshtohëm në kundërshtim të arrestimit tij si dhe të solidarizohemi më qendrimin e tij përball egersirave të këtyre lojërave.
E di se edhe sikur neser ta ekstradojn për në Beograd, Ramushi do mbetet ai që ishte dhe do të i bëj sherbimet Francezo-Serbe që të pendohën për kurthat e tyre tepër denigruese ndaj një politikani i cili vjen nga lufta çlirimtare dhe dëshmon në paqe se ishte dhe po mbetet i pa sherr dhe i pa djallëzuar në politik dhe si të tillë dhe pa të luhatshëm do ta ekstradonin për në Kosovë.

Ndoshta arrestimi i tillë provokativ e testues për politikaj të Kosovës ishte fat, thëm fat ngase po të ishte ndonjë njeri i lig në politikë do na bënte që ta vuajm gjithë populli si popull i perkulur.

Franca, diplomacia dhe shërbimi i saj intelegjent bashkë më ato Serbe e dinë këtë realitet për të cilin ja kanë zili Ramushit të pa djallëzuar në politikë. Ramushi është virgjin në ato lojëra politike dhe pikësrisht kjo është etja e atyre të cilët duan, ose ta prishin virgjinitetin e tij politik e pa sherrr, ose ta bëjn që Ramushi të mos vie në krye të vendit më këtë virgjinitet diplomatik…
Mentor i nderuar, politika nuk ishte ajo të cilën e fillon si i ri, më perkushtim e ideale të pastra, ajo kishte zikzakët e veta të dheimbëshme deri në pergjakje, pa u penduar për krimet në politikë.

Dje e verejta situatën e krijuar gjatë fjalimit tim para protestuesve në Colmar të Francës, i pash formalistet e vdekur politik në atë protestë, por ju pash edhe juve Mentor i nderuar sesi e arsyetuat këmishën e pergjakur në luftën e UCK-së , këmishë të cilën e pastroj Ramushi në Hagë duke dorëzuar mandatin e kryeministrit të Kosovës vetëm e vetëm që të kontriboj edhe në Hagë si dhe ta mbroj luftën e UCK-së atje. Këmishën e pergjakur të UCK-së e mora si simbolikë dhe ta dëshmoj se atë e ka pastruar Ramushi për aq vite në Hagë.Pra nderhyrje e juaja ndikoj të mos me nderpritet fjala në revoltën që pa shprehja si zhgenjim më aktin qyqar në të cilin ra Franca gjithësesi mike e Kosovës sot.

Nese te kam shkaktuar vështërsi politike më atë fjalim edhe ashtu të cunguar, tani të kërkoj falje, por mos harro se unë erdha aty të shprehu revoltë ndaj aktit të shemtuar Francez e njëkohësisht të solidarizohem më rezistencën e Ramushit. Ky ishte koncept bazë përqka ishim mbledhur aty, e jo të thurim lavdata dervile për Francënë edhe pse tani mike e pavarësimit të Kosiovës.

Mentor i nderuar, kuadrin e ri politik i cili po kërkohët gjithëandej, e dua dhe e ndihmoj vetëm për aq sa nuk ndikohet e derigjohët nga politikat dhe shërbimet e tyre të vjetra. Mendoj se reflektove këto vlera politike, uroj ta kaloni mirë i nderuar.

Mentor Mushkolaj : Qofsh i nderuar.

 


Mustaf Alimusaj : Prite prite Xun Qeten ha te pershendes Shoq shaj e mos na neme !!!!

Xun Çetta : Mustafë i nderruar, mos ja kthe pushkën e shkrepur, pra grykën e sajë vehtës. As në mend nuk me ka shkuar emri juaj për ta shigjetuar më kritikë edhe pse ti u bëre sikur po i merr parasyesh verejtjet e tjerëve, por nuk ishe kunder fjalës time edhe pse kritike ndaj Francës. Bile Ju i cili i din qendrimet e mia, unë isha aty për të protestuar e kundershtuar arrestimin e pastaj të solidarizohëmi më Ramushin. Jo Mustaf as nuk te shaj e as të nemi, larg asaj, po ti je Dukagjinas dhe do duhej ta diesh se si të mos e marresh për vehte kritikën e bërë për të tjerët. Unë nuk do doja të flas më emra e as si nderlidhen njerëzit, nganjëhere jo bash më së miri e sinqerisht mes vete.

Mustaf Alimusaj : Jo shoq nuk e mora per vehte kritiken por vetem deshta te tregoj ne gjuhen e popullit ni lloj pergzimi se un e di qe bile un nuk e meritoja kritiken tande n'en e dyta une jam shum autokrik ndaj vetes se ne fund njerz jemi dhe mund te gabojm por edhe niher nuk ja kthej vehtes pushken larg qoft. .te pershendes rrespekt per juve dhe familjen Qetta

 

Qazim Zejnaj : 
Fotografia e Qazim Zejnaj

Qazim Zejnaj : 

Fotografia e Qazim Zejnaj
Fotografia e Xun Çetta Fotografia e Xun Çetta

Fotografia e Xun Çetta Fotografia e Xun Çetta


Fotografia e Xun Çetta Fotografia e Xun Çetta


Fotografia e Xun Çetta Fotografia e Xun Çetta


Fotografia e Xun Çetta Fotografia e Xun Çetta


Fotografia e Xun Çetta Fotografia e Xun Çetta


Fotografia e Xun Çetta Fotografia e Xun Çetta

 
Fotografia e Xun Çetta  Fotografia e Xun Çetta


Fotografia e Xun Çetta Fotografia e Xun Çetta


Fotografia e Xun Çetta