Info Çetta

Publicistikë e pavarur

Artikujt e Fundit

06.07.2020Version printimiDërgoja një miku këtë artikullKaraktere më shumë 7317Përdoruesi: Xun Çetta39 herë lexuar

Një falenderim-komentim i imi këtu, pakëz më vonesë por jo më harresë. I ndershmi të nderon dhe anasjelltas duhët të nderohët dhe falenderohët

Tani po lexoj ku në takime krijuesish përkujtohët edhe Baba Mustafë por si e tepërt më u duk të radhitet më kapitalin e Pjetër Bogdanit pa nenqmuar veprën e madhe, perkushtimin dhe vuajtjët e Babait tim, vuajtje ato deri në trishtim sa edhe sot nuk po mund të gjej qetsim. E di se nuk kishte qellim krahasimi këtu edhe pse ashtu u ndjeva falë fatkeqsisë time modesti, por thjesht qenka bërë një perzgjedhje emrash nga i nderuari Ismet Sopi. Nga postimi i z. Ismet Sopi : ,,Sot, në Jerebi, në Bjeshkët e Burimit, në manifestimin tradicional, me krijues nga Kosova dhe Shqipëria ku pati Promovim të librave, orë letrare, pika humori dhe, në fund, koktej rasti. Me këtë rast lexova dy poezi: njërën kushtuar Pjetër Bogdanit dhe tjetrën për Mustafë Çettën” Falenderim-komentimi im pakëz më ...
04.07.2020Version printimiDërgoja një miku këtë artikullKaraktere më shumë 5479Përdoruesi: Xun Çetta5 herë lexuar

Dita e pavarësisë së Amerikës sot 04.07.2020 dhe bashkë më të një afishim tjetër si paralajmëtim 04.07.2012

   Sot dita e më të perkushtuarve në vendin dhe per vendin tonë, pra dita e pavarësisë së Ameriës, pavarësi kjo e cila do duhët të urohët nga gjithë Europa dhe në jo pak vende edhe të festohet si festë. Para tri vite në këtë formë si lexohet më poshtë e paskam uruar Amerikën e sot si Europjan do doja ta uroj dhe më një gotë shampanj ta festoj pavarësinë e sajë. Urime Amerikë Lexo më shumë  nga Xun Çetta facebook 4. Juli 2017   
01.07.2020Version printimiDërgoja një miku këtë artikullKaraktere më shumë 4954Përdoruesi: Xun Çetta26 herë lexuar

Afishim nga dje kur ska kuptim të shkruajsh sot

 Pasojat e mos dëgjimit politik për kaq vite tashmë po ndihën dhe do ishte pa kuptim të thëm gjithë çfarë do të thosha sot. Kjo për mua qenka një goditje e rëndë dhe jo vetëm goditje politiike, kjo e keqe po reflekton edhe në shendetin tim... Lexo nga viti 2012 dhe mos u befaso më lodhjën për të i thënë të gjitha të zezat çfarë po ndodhin sot : Xun Çetta facebook 1.Juli 2012    Tema :Liria e mendimit dhe 1000 forca serbe në Kosovë ! Afishimi 01.07.2020 Facebook : https://www.facebook.com/xcetta/posts/3315966005090173 https://www.facebook.com/xcetta/posts/3315966005090173
30.06.2020Version printimiDërgoja një miku këtë artikullKaraktere më shumë 1737Përdoruesi: Xun Çetta44 herë lexuar

,, Sistemi rregullativ i paqës në Ballkan po fillon”!!! BE apo SHBA këtë në heshtje po ndihmon ?

    Lexo ,, shkendi të para paqje në Ballkan" dhe ta pyesim vehtën ku jam ? Serbisë i arrijnë 6 drone CH-92a nga Kina June 30, 2020 Në aeroportin ushtarak të Beogradit ka arritur dërgesa me mjete fluturuese pa pilot të prodhimit kinez, modeli CH-92a. Këto drone kanë kryesisht përdoren për vëzhgim dhe xhirim të terrenit por kanë kapacitet të bartjes së predhave. Serbia kishte blerë dronet nga Kina e do të shfrytëzohen nga forcat ajrore serbe në disa variante, njëra është nisja nga kamioni i prodhuar në Serbi, FAP 2228. Kjo blerje ishte paralajmëruar në fillim të këtij viti nga ministria e mbrojtjes në gjysmën e parë të këtij viti të mjeteve ajrore pa pilot CH-92a, me dy sisteme, me gjithsej 6 fluturake. Nga kjo ministri ishte njoftuar se ekspertët e institutit të ...
29.06.2020Version printimiDërgoja një miku këtë artikullKaraktere më shumë 2335Përdoruesi: Xun Çetta17 herë lexuar

Musli Saiti facebook 29.06.2020 Pas emisionit 27.06.2020

    Pas emisionit foto kujtim me  Xun Çetta Koment: Martha Hofer: Cool Xun Çetta : Më i paske lidhur duart e bërë dukë sa nuk mbaj mend të më i ketë lidhur dikush kështu ...Ishte një humor ky si hyrje i nderuaer Musli, humor pikërisht pse unë u ndjeva mirë, madje shumë mirë e i relaksuar si mysafir i juaji por ndoshta pak si tepër i lirë dhe bash sikur nuk jam në studjo. Të lutëm zgjom nga gjumi apo harresa kur me sheh se po dal jasht kriterit dhe po debatoj bash sikur në odat tona, nderprem ngase kështu po ta uli nivelin e emisionit i respektuar z Saiti. FLM i nderuar dhe shpresoj e uroj që TV Syri të jetë syri i gjithë ne Mergimtarëve në funksion të mirës së vendit tonë të cilin nuk guxojm ta harrojm. Facebook : https://www.facebook.com/Musli.So/posts/1135733026805554 Komentet ...
25.06.2020Version printimiDërgoja një miku këtë artikullKaraktere më shumë 3224Përdoruesi: Xun Çetta46 herë lexuar

Unë po heshti mbi publikimin e aktakuzave ngase kam aq shumë për të thënë , jo vetëm mendim por shumë mendime ndryshe dhe jam i sigurt se në rezonime

     Që dje kur plasi bombula e gaznave politike për kaq vite unë po lexoj e dëgjoj dhe vetëm po heshti, sot në mengjes sapo më u lajmëruan perkujtimet nga facebook dhe pikërisht këtu ishte një shkrim aktual për kohën kur kam shkruar dhe po ashtu aktual për sot kur po na perseritën ato gazëra politike të cilat vendin po e shkatrrojn. Në atë publikim në po atë kohë si titullim paskam thën : ,, Kurr mos hesht kur ke çfarë thuan më vlerë e nevojë për vendin, pa dallim “
23.06.2020Version printimiDërgoja një miku këtë artikullKaraktere më shumë 1638Përdoruesi: Xun Çetta51 herë lexuar

Duke percjellur seancën e kuvendit të Kosovës, ora po afron 24 dhe mbeta pa e përgëzuar tashmë Kryetarën e sapo zgjedhur të Kuvendit Kan. Luzern zonjë

  Këtu në Zvicër nuk ka nevojë të shkruhet aq shumë, ky është urimi im i këtyre orëve të vona Kryetarës Kuvendit të Kantonit Luzernit zonjës Ylfete Fanaj : Xun Çetta : Urime, suksese dhe shpresoj e uroj ti shperbleni votuesit dhe gjithë qytetarët e Kantonit të Luzernit pa dallim kush ju votoj e kush jo. Tani i perfaqsoni të gjithë dhe pa dallim, andaj bëni për Kantonin tone dhe shtetin i cili di të vlerëson dhe avanson vlerat siq jeni ju e nderuara Ylfete. Urime, urime e respektuar Kryetare. Burimi nga e barti më VIDEO performancë Shqipe :
21.06.2020Version printimiDërgoja një miku këtë artikullKaraktere më shumë 10263Përdoruesi: Xun Çetta29 herë lexuar

Ta lëm për një moment foktorin kombëtar e ti kthehemi atj nderkombëtar, është një javë e jashtëzakonshme kjo

    Java e cila po fillon mud të jetë një javë e shekullit më historik për vendin, për popullin dhe për kombin tonë. Ne, tashmë dihet se fatkeqësira historike më dialogje, marrveshje, konferenca, kongrese etj kemi pas dhe kemi kaluar aq shumë dhimbje sa që arsyeshëm kemi alergji për takime të këtij niveli por gjithësesi të vetëdijshëm se pa tavolinën e bisedimeve dhe marrveshje paqësore nuk shkohet në pafundësi.